Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ts salt
2 blad løpstikke
500 g kjøttdeig
1 ½ dl strøbrød
2 små eller 1 stor egg
3 ss melk
1 rødløk
5 grønne stilker pipeløk eller vanlig løk
1 ts salt
1 bit hot chili eller pepperfrukt
1 ts sukker
4 topper basilikum
6 topper oregano
Kok opp rikelig med vann i en stor gryte, ca 4 liter. Ha i 2 ts salt og 2 blad løpstikke.
Kjør løk, urter, sukker, salt og pepper i hurtigmikser eller hakk og bland for hånd. Tilsett strøbrød, egg og melk. Rør kjøttdeigen til sist.
Rull boller og slipp dem forsiktig ned i det kokende vannet. La det koke forsiktig i ca 10 minutter eller til frikadellene har flytt opp til overflaten.
Fisk dem opp med hullsleiv og server med kokte poteter eller ris med hot tomatsaus.
Kan også stekes som krydrete kjøttboller og spises varme eller kalde som snacks.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre