Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kjøttdeig
½ ss salt
1 ¼ ss potetmel
4 dl melk
½ ts pepper
¼ ts ingefær
¼ ts muskat
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts ingefær
¼ ts nellik
marg, nyretalg, flesk eller bacon
3 ss matfett eller margarin
4-5 dl kraft
½ dl vann
1 ½ - 2 ss hvetemel
sukkerkulør eller bruning av 2 ss margarin og 3 ½ ss hvetemel
Spe deigen og bre farsen utover på fuktet skjærebrett til en firkant. Del den i ca 10 like store avlange stykker. Strø på blandet salt og krydder og legg en stripe med marg, talg, flesk eller bacon midt på hvert stykke. Flesk eller bacon skjæres smått opp og ristes først. Rull stykkene sammen og glatt dem til i ender og skjøter til jevne ruller.
Brun rullene pent helt rundt. Spe i kraften og la den koke opp. Jevn kraften til en ikke for tykk saus. Drypp i litt sukkerkulør om det trengs.
La dem småkoke under lokk til de er gjennomkokt, ca 20 minutter.
Server fuglene hele i sausen.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre