Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg poteter
2 løk
3 hvitløkfedd
300 g kjøttdeig
½ rød paprika
100 g rosiner
pepper
salt
2 egg
200 g hermetisert oliven
olivenolje til steking
peanøttolje eller olivenolje til fritering
Kok potetene usaltet og mos de til en fin masse. Smak til med salt. Hvis potetene kleber dårlig, tilsett 1-2 ss olivenolje. Sett potetmassen til avkjøling.
Knus hvitløken og fres i rikelig med olivenolje. Finhakk løken og stek den sammen med hvitløk og litt pepper før du tilsetter kjøttdeigen.
Mos paprikaen til saft og tilsett dette sammen med rosinene. La kjøttmassen surre på svak varme i ca 10 minutter.
Hardkok eggene og del dem i biter. Fjern eventuelle steiner fra olivenene.
Når du skal forme potetballene så ha rikelig med hvetemel tilgjengelig. Dupp hendene godt i melet under hele prosessen for å forhindre at potetmassen kleber. Ta en håndfull av potetmassen og klapp den utover i håndflaten til en sirkel. Legg en god ss med kjøttfyll, en bit egg og en oliven i midten og form potetmassen rundt. Press potetmassen godt rundt fyllet og bruk rikelig med mel. Potetballen skal til slutt ha form som et stort egg. Legg de ferdigformede potetballene på et fat dekket med hvetemel.
Rull potetballene i eggehvite og friter i maksimalt varm olje i 2-3 minutter pr potetball. Snu potetballene forsiktig i oljen under friteringen. Server sammen med en frisk salat.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre