Flere resulteter finnes under oppskriften
8 poteter
250 g kjøttdeig
2 skiver kokt tunge
1 hakket løk
margarin eller olje
salt
pepper
basilikum
smør
reven ost
Tomatsaus:
1 hakket løk
margarin eller olje
1/2 boks tomater
salt
basilikum
Kok potetene så vidt møre i lettsaltet vann. Skrell dem og hul dem litt ut.
Brun kjøtt, hakket tunge og hakket løk i margarin eller olje. Rør i det som er hult ut fra potetene. Smak til med salt, pepper og basilikum. Virker farsen for tørr, kan den spes med litt terningbuljong eller rødvin.
Fyll farsen i potetene, legg en smørklatt på og dryss over med reven ost.
Sett potetene i smurt, ildfast fat. Stek retten på 225 C i ca 40 min. til farsen er delikat brun og alt er gjennomvarmt.
Saus: Damp hakket løk i fett. Tilsett tomater med litt av kraften og kok sausen til den er jevn.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre