Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kjøttdeig
1 ts salt
1/4 ts pepper
2 ss potetmel
2 ss knust kavring
3 dl melk
1 egg
1 finhakket løk
1-2 ss smør til steking
Bruk en stor teskje til utforming av bollene.
Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Rør inn pepper og potetmel.
Kavring bløtes i melken. Egget vispes ut i dette sammen med løken. Alt røres godt inn i deigen.
Han lunkent vann på hånden og teskjeen. Form til små boller som stekes i varm stekepanne med smør eller margarin. Ha ikke for mange boller i stekepannen for da avkjøles den.
Stek bollene i flere omganger og visp ut stekepannen med ca 1/2 dl vann for hver gang. DEtte har du over i en gryte til sausen.
Se egen oppskrift på dillsaus.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre