Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kjøttdeig
2 store, kokte poteter
salt
allehånde
10 enerbær
1 egg
3 dl fløtemelk
10 finhakkede sylteløk
smør eller margarin til pannen
Saus:
1 liter kantareller
2 ss smør eller margarin
3 dl stekesjy og kraft på ekstrakt blandet
1 skive gjetost
6 enerbær
salt
pepper
1 ts arrowroot
1/2 dl rømme
Arbeid farsen sammen med mosede poteter, salt, allehånde, knust enerbær og egg. Spe med fløtemelk og tilsett finhakket sylteløk. Rør farsen smidig.
Form farsen til en avlang stek og legg denne i en liten smurt ovnspanne, eller i en mirakelpanne. Stek ved 175 C i ca 1 time. Drypp den av og til med kjøttsaften som siver ut.
Finhakk kantareller til sausen. Fres dem i smør i en gryte over svak varme ca 30 minutter.
Flytt den ferdige steken over på et varmt fat, hold det varmt i stekeovnen. Kok ut pannen med den varme kraften og sil den over kantarellene.
Kok opp og legg i gjetostskiven som smelter under omrøring. Tilsett hele enerbær, salt og pepper. Rør ut arrowrooten i rømme og jevn sausen med denne. Gi sausen et oppkok. Ta opp enerbærene før serveringen om du ønsker det. Hall sausen over steken på serveringsfat.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre