Flere resulteter finnes under oppskriften
Kjøttfarse:
500 g kjøttdeig
1 1/2 ts salt
1 1/2 krm svart eller hvit pepper
2 ss potetmel
3-4 dl melk eller vann
1 egg (kan sløyfes)
1 ss reven løk
2-3 ss margarin eller smør til steking
Saus:
3 dl sjy
1/2-1 kjøttbuljongterning
2 ss hvetemel
1 dl melk eller vann
1/2-1 ts soyasaus
2-3 ss fløte
Lag kjøttfarsen: Rør kjøttdeigen seig med saltet. Tilsett pepper og potetmel og rør så det blandes godt inn i deigen. Spe med væsken litt etter litt. Rør eventuelt inn egget til slutt sammen med løken.
Form farsen med hendene til store eller små, jevne boller. Skyll hendene i vann av og til. Legg bollene på en spekefjøl som er skylt med vann.
Brun fettet i en stekepanne. Legg i kjøttbollene, men ikke for mange av gangen. Rist på pannen slik at bollene blir brune over det hele. Reduser siden varmen og la dem ettersteke uten lokk og speing 3-5 minutter, lengst tid for store kjøttboller.
Sausen: Kok ut stekepannen med varmt vann. Hell sjyen i gryten, tilsett smuldret buljongterning. Rør ut melet med melk eller vann. Hell jevningen i under omrøring. La sausen koke i 3-4 minutter. Smak til med soya og fløte.
Legg eventuelt kjøttbollene i sausen.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre