Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g malt lammekjøtt
3 ss smør
½ ts sort pepper
1 ts timian
1 hvitløkfedd
½ ts kardemomme
1 løk
½ ts kanel
2 nellik
½ ts gurkemeie
1 knivsodd muskatnøtt
1 ts salt
2 dl melk
3 ss jordnøttolje
½ dl fløte
Bland pepper, timian, finhakket hvitløk, kardemomme og salt. Rør dette inn i kjøttdeigen. Form små kjøttboller. Smelt smøret i en panne og stek kjøttbollene jevnt brune. Ta dem deretter ut av pannen.
Skjær løken i skiver, krydre med støtt kanel, nellik og gurkemeie, og stek dem gylne i jordnøttolje i pannen.
Legg kjøttbollene i pannen, hell melken over og rør forsiktig om. La væsken fordampe nesten fullstendig. Tilsett så fløte og muskat. Legg lokk på og la kjøttbollene surre snaue 10 minutter. Ryst pannen eller gryten forsiktig og server retten straks.
Løskokt ris (se egen oppskrift) passer godt til denne, som til de fleste indiske retter.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre