Flere resulteter finnes under oppskriften
Fyll:
2 skiver loff uten skorpe
1 1/4 dl melk
2 løk
50 g smør eller margarin
2 tykke skiver bacon
250 g kjøttdeig
2 ss vin eller buljong
salt
pepper
75 g rosiner
50 g hakkede valnøtter
Deig:
275 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
2 egg
6 ss melk
Til servering:
1 rødkålhode
50 g smør eller margarin
1 1/4 dl buljong
salt
Hell melk over brødet og la det stå ca. 10 min. Rør det glatt.
Brun hakket løk i smøret, tilsett halvparten av baconet som er hakket, kjøtt, vin og krydder.
Bland brødblandingen i kjøttdeigen sammen med rosiner og hakkede valnøtter.
Deig: Bland mel, bakepulver, krydder og egg. Arbeid inn så mye mel at det blir en fast deig.
Elt deigen lett og kjevle den ut til en leiv, som deles i 6-8 emner.
Legg en skje med fyll midt på hvert deigemne, rull det sammen om fyllet.
Kok gnocchi´ene i rikelig lettsaltet vann, ca. 30 min.
Skjær resten av baconet i terninger, som ristes.
Snitt kålen fint, vend den i smeltet smør og kok den mør i buljong. Smak til.
Anrett kålen på varmt fat, legg gnocchi´ene oppå og dryss ristet bacon over.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre