Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g kvernet magert oksekjøtt
225 g kvernet svinekjøtt
50 g ferske brødsmuler
1 finhakket løk
½ ts tørket oregano
1 lettvispet egg
eventuelt melk
maisolje til steking
salt
nykvernet svart pepper
oreganoblader til pynt
Saus:
Kjøttkraft
1 chipotle-chili uten frø, hakkes
1 finhakket løk
2 knuste hvitløkfedd
225 g tomater, flådde, uten frø og hakket
Mal okse- og svinekjøttet i en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin, hvis det ikke er ferdig kvernet. Ha det i en bolle og tilsett brødsmuler, løk og oregano. Salte og pepre, og rør inn egget.
Kna deigen godt med hendene så den blir glatt. Ha om nødvendig i litt melk. Form deigen til boller, som er ca 4 cm i diameter.
Ha 1 cm olje i en stekepanne og stek bollene i 5 minutter. Snu dem av og til, til de er brune.
Ha kjøttbollene i et lavt ildfast fat eller en gryte og hell så mye kjøttkraft over at de blir dekket. Ha i resten av ingrediensene til sausen og kok opp. La det småkoke i ca 30 minutter.
Ta opp kjøttbollene med en hullsleiv og legg dem på et serveringsfat. Press sausen gjennom en sikt og legg den med skje over bollene. Serveres straks, pyntet med oreganoblader.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre