Flere resulteter finnes under oppskriften
Paideig:
4 1/2 dl hvetemel
200 g smør eller margarin
3 ss vann
Fyll:
400 g kjøttdeig
smør eller margarin
1 løk
100 g ferske sjampinjonger eller 1 boks, 200 g
1 grønn paprika
1 boks hele tomater, 400 g
1 ts salt
1 ts pepper
sammenvispet egg til pensling
Hakk sammen mel og smør på bakebordet med en kniv. Tilsett vannet. Arbeid deigen raskt sammen og legg den i kjøleskapet ca. 30 minutter.
Brun kjøttdeigen i små porsjoner og rør med en gaffel slik at den blir smuldrete. Skrell og hakk løken. Rens soppen og del den i biter. Ta ut kjernen av paprikaen og skjær den i tynne strimler. Tilsett løken i pannen og stek sammen med kjøttdeigen. Tilsett sopp, paprika og tomater med kraften. Salt og pepper tilsettes. Smak til å la gryten koke ca 15 minutter.
Kjevle ut 3/4 av deigen og kle en paiform, 24 cm i diameter. Stek paideigen ca 15 minutter ved 250 C.
Legg i fyllet. Kjevle ut resten av deigen og skjær ut remser som legges som et gitter oppå. Pensle med sammenvispet egg. Stek videre til paien har fin farge ca 20 minutter.
Serveres med salat.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre