Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g loff uten skorpe
kryddergrønt
2 ss melk
500 g kjøttdeig
1 stor løk
1egg
salt
pepper
2 ss hvetemel
Panering:
3-4 ss brødrasp
1 egg
fett til steking
Saus:
2 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
1 ts paprikapulver
1/2 l buljong eller kjøttkraft
1/2 l tomatsaft
salt
pepper
Smuldre loffen, bland i støtt kryddergrønt og hell over melk. La det stå og trekke ca 20 minutter.
Bland kjøttdeigen med finhakket løk. Rør i loffen, tilsett egg og krydre godt.
Form 8 avlange kjøttkaker, som rulles i hvetemel og deretter vendes i sammenvispet egg og brødrasp.
Stek kjøttkakene pent brune. Stek dem ikke for lenge, de er best når de er svakt rosa inni.
Ta kjøttkakene opp av stekepannen, smelt 2 ss smør, dryss på hvetemel og paprika. La det koke et par minutter.
Spe med buljong og tomatsaft. La sausen koke minst 10 minutter. Smak til.
Varm kjøttkakene i sausen.
Server kjøttkakene i sausen med salat og kokte poteter.
Bifftekia - gresk biff av kjøttdeig
Farsebrød fylt med purre og paprika
Farsebrød med maiskorn og revet ost
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gratinert squash med kjøttdeig
Kjøttdeigbiffer - Grunnoppskrift
Krydret kjøtt- og grønnsakrøre