Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss rødvinseddik
2 ts finhakket hvitløk
1 ½ ts paprikapulver
½ ts salt, pluss salt etter smak
½ ts nymalt pepper, pluss pepper etter smak
4 stk tunfiskbiffer, á ca 250 g
½ dl olivenolje
325 g hakket løk
1 ¼ dl hakkede hermetiske tomater
1 lite laurbærblad
3 ss bladpersille, hakket
Ha 1 ss av eddiken i en morter sammen med 1 ts hvitløk, paprikapulveret, ½ ts salt og ½ ts pepper, og støt til det blir en pasta. Gni pastaen inn i kjøttet på begge sider, og sett det til side i romtemperatur i ca 1 time.
Varm olivenoljen i en stekepanne på middels varme. Ha i løken og stek den under stadig omrøring i ca 25 minutter, til den er gyllen. Ha i resten av hvitløken, tomatene, resten av eddiken og laurbærblad. La det småkoke under lokk på middels varme i 10 minutter, slik at smakene blander seg. Smak til med salt og pepper og ha i persillen. Ta pannen av varmen og sett den til side.
Sett 2 store stekepanner på sterk varme og dryss litt salt i begge. Når pannene er blitt svært varme, legger du kjøttet i og steker det i ca 3-5 minutter på hver side, hvis du vil ha biffene lite stekt, eller lenger hvis du vil ha dem mer stekt. Tilsett løksausen og la alt bli gjennomvarmt. Vend på kjøttet, slik at det blir dekket av løksaus.
Legg biffene på varme porsjonstallerkener eller et fat og øs løksaus over. Server med en gang, med stekte poteter.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter