Flere resulteter finnes under oppskriften
8 abborfileter
saft fra ½ sitron
mel
salt
pepper
soya- eller maisolje
Frityrrøre:
100 g hvetemel
3 ss potetmel
2 ss soyaolje
1 ts bakepulver
1 ½ dl øl
litt salt
Grønnsaker:
1 løk
1 boks hermetiske tomater
1 grønn paprika
100 g auberginer
100 g squash
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
rosmarin
salt
pepper
Bland først frityrrøren og la den svelle mens du forbereder resten.
Press sitron over filetene og vend dem i en blanding av mel tilsatt salt og pepper. Fyll en stekepanne halvfull med olje og varm den opp. Oljen er varm nok når det bobler svakt rundt en tresleiv.
Vend filetene i røren og stek dem i oljen. De må vendes når de er pent brune. Når de er ferdige, legges de på papir slik at oljerester kan trekkes vekk. Strø deretter litt salt over filetene.
Rens løk og paprika. Kutt dem, sammen med squash og auberginer, i små terninger.
Varm oljen i en kjele og ha i hvitløk. Tilsett de kuttede grønnsakene og la det surre i 3-4 minutter. Ha deretter i hermetiske tomater som er grovhakket. Kraften i boksen has også i. La deretter hele blandingen koke i 10 minutter, for så til slutt å smake til med rosmarin, salt og pepper.
Legg stuingen på tallerken med filetene på toppen. Server helst med ris.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter