Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g fiskefilet (4 fileter)
1/2 sitron
salt
pepper
2 ts sennep
olje til frityren
Frityrrøre:
2 egg
1 dl fløte
90 g hvetemel
1 1/2 dl reven ost
salt
hvit pepper
revet muskat
Drypp presset sitronsaft over filetene, dryss på salt og pepper og smør den ene siden med et tynt lag sennep.
Pisk sammen egg og fløte til frityrrøren, tilsett mel og ost. Krydre med salt, pepper og muskatnøtt. Røren skal være tyktflytende.
Varm rikelig med olje i en tykkbunnet stekegryte til 175 C. Kontroller temperaturen med en loffbit som skal bli gyllenbrun på ett minutt.
Dypp filetene i frityrrøren, et par om gangen, de må være helt dekket av røren, og kok dem i oljen til de blir gyllenbrune, ca 3 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på et husholdningspapir.
Server fiskefiletene nystekte og sprø. Gjerne med erter, gulrotstaver, kokte grønne bønner og asparges.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter