Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g utvannet klippfisk 2 store løk, skåret i skiver 6 ss smør 1 hvitløkfedd, finhakket 3-4 store poteter 1 håndfull brødsmuler 10 sorte oliven uten stein 10 grønne oliven uten stein 4 hardkokte egg finskåret, fersk persille eddik olivenolje nykvernet svart pepper
Ha den utvannede klippfisken i en kasserolle, hell over nok kaldt vann til at fisken dekkes og la det koke opp, sett ned varmen (ta kasserollen av platen mens temperaturen går ned) og la fisken trekke i 15 minutter, eller til fisken er gjennomtrukket. Ta opp fisken og la vannet renne av. Rens fisken for skinn og bein, og bruk fingrene eller en gaffel til å dele fiskestykkene opp i mindre biter. Fres løken i litt av smøret til den er gyllen. Tilsett hvitløken. Samtidig kokes potetene med skallet på til de er møre, og skrelles. De kokte potetene skjæres i mindre stykker. Sett stekeovnen på 200 C. Smelt resten av smøret i en kasserolle, eller en dyp ildfast form. Legg halvparten av potetene i et lag i bunnen og halvparten av fisken og halvparten av løken oppå. Krydre med nykvernet pepper. Gjenta det samme med resten. Fordel til slutt brødsmulene over. Settes i stekeovnen i ca 15 minutter. Garneres med grønne og sorte oliven, eggebåter og persille før servering. På bordet settes også en skål med god olivenolje og vineddik. Disse ingrediensene dryppes over maten når man har forsynt seg. Nykvernet pepper hører også til. Server også med ferskt brød.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter