Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skiver á 250 g skiver av sverdfisk, 1 ½ cm tykke
saft av 1 sitron
8 ss olivenolje
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
2 stilker frisk timian eller 1 ts tørket
1 sitron
2 rødløk
3 store modne tomater
400 g slangeagurk, helst små
8 laurbærblad
salt
nykvernet svart pepper
Skyll fiskeskivene raskt i kaldt vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Ha sitronsaft og 4 ss olivenolje i en dyp tallerken. Skyll persillen, finhakk bladene og bland dem i marinaden. Vend fiskestykkene i marinaden og legg dem oppå hverandre med laurbærblad imellom. La dem stå og trekke i 1 time, snu stabelen etter halve tiden.
Skyll i mellomtiden timian og rasp av bladene. Skjær sitronen i båter. Skrell rødløken og del den i båter. Skjær tomatene i skiver. Skrell agurkene og del dem i fire på langs, og eventuelt i passende stykker hvis de er store. Fordel grønnsakene på fire tallerkener.
Ta fisken opp av marinaden og ta vare på marinaden. Varm 4 ss olje i en stor stekepanne og stek fiskestykkene med laurbærbladene på middels varme i ca 2 minutter. Snu dem og dryss på timian. Stek den andre siden i ca 2 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. Bruker du en liten stekepanne, må du steke i omganger og holde den først stekte fisken varm i stekeovnen ved 125 C.
Fjern laurbærbladene. Drypp resten av marinaden over fisken og legg den opp på tallerkenene med grønnsakene. Server fisken nystekt med ferskt brød til.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter