Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg fiskeben og avskjær
3-4 gulrøtter
2-3 persillerøtter
1/2 sellerirot
1-2 løk
hel hvit pepper
hel nellik
Melboller:
90 g smør
125 g hvetemel
2 1/2 dl kokende vann
2 egg
salt
sukker
muskatblomme
Lag først melbollene: Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe med kokende vann. Kok deigen under omrøring til den slipper kjelen. Avkjøl deigen før eggene røres inn ett for ett. Smak deigen til med salt, sukker og muskatblomme.
Lag bollene med en teskje og legg dem ned i kokende, lettsaltet vann. Trekk dem i ca 6 minutter.
Kok fiskekraft av ben og avskjær fra lyr, sei, torsk eller hyse. Fet fisk som makrell, sild, laks og ørret gir også fin kraft som kan brukes.
Fiskeben og avskjær settes i kaldt vann med 1 ts salt pr. liter vann. Kok blandingen langsomt opp og skum godt. Tilsett 1 gulrot, 1 persillerot, en luten bit sellerirot, en kvart løk i skiver og noen helpepper. Etter 30 minutter kan kraften siles og måles. Det skal være 2 liter kraft.
Smak kraften til med salt og pepper. Tilsett gulrot, persillerot og selleri i meget tynne strimler og melbollene som garnityr.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter