Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg klippfisk, som ikke er utvannet og renset 4 kg skrelte poteter, helst Beate 1 kg store løk i skiver 2 bokser tomatpuré, á 450 g 2 bokser hermetiske tomater, á 450 g 2 bokser hermetisk paprika, á 450 g, eller tilsvarende fersk paprika 8 fedd hvitløk 6-8 tørkede eller hermetiske spanske pepper (de små) eller hel cayennepepper 7,5 dl olivenolje
Vi starter med utvanning av fisken: Ca 1 døgn for tynne fiskestykker, ca 2 døgn for de tykkeste fiskestykkene. Bruk et stort kar og skift vann ofte under utvanningen for at fisken ikke skal bli for salt. Kok opp vann og la fisken trekke på svak varme i ca 15 minutter. Ta vare på kokevannet, dette kan brukes som kokekraft i retten. Rens fisken helt fri for skinn og bein, og skjær den i mindre stykker, eller del den med fingrene. Det er enklere å rense fisken når den er kokt. Skrell potetene og skjær dem i ½ cm tynne skiver. Løken skjæres i skiver. Hakk tomat og paprika i små terninger. Hakk spansk pepper i svært små biter. Bland sammen olje, spansk pepper, tomatpuré, hvitløk og paprika i en vid kjele. Ha litt olje i kjelen og start med å legge løkringer i bunnen (da brenner ikke potet eller fisk fast). Deretter legges potet, fisk, løk, tomatpuré og spansk pepper lagvis. Slå resten av oljen og tomatpureen, og eventuelt kokekraften over retten slik at alt blir dekket. Kok opp og la retten småkoke/trekke under lokk på svak varme til den er ferdig. Det vil si til potetene er møre. Rist gryta av og til. Kok den ikke for lenge! Fiskestykkene skal være mest mulig hele ved servering. Retten kan med fordel lages i ildfast form eller fat i stekeovnen, og kan serveres rett fra gryta. Server gjerne sammen med ferskt, godt brød. Denne retten er holdbar i flere dager i kjøleskap, og smaker godt oppvarmet. Ferdig utvannet og renset fisk kan fryses.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter