Flere resulteter finnes under oppskriften
1 torsk eller kolje, ca 1 kg
3-4 ss olivenolje
Saus:
2 middelstore løk
1/2 kg tomater
50-100 g sjampinjonger
50-75 g valnøttkjerner
1 ss persille og merian
2 1/2 dl hvit eller rød vin
8-12 sorte oliven
salt
pepper
La hode og hale sitte på fisken. Rens fisken, skyll og tørk den godt. Del den i passe stykker hvis ikke stor nok panne has til å steke den hel.
Stek fisken i olivenolje til den er gyllenbrun. Legg fisken over på fat og hold den varm.
Saus: Finhakk løken, flå tomatene og skjær dem og sjampinjongene i skiver. Ha dette i pannen og la det surre ca 10 min.
Tilsett hakkede valnøttkjerner, hakket persille og resten av ingrediensene.
La det koke til løken er nesten mør. Smak til med salt og pepper. Ha fisken tilbake i pannen og la den surre i sausen til den er gjennomstekt.
Fisken kan serveres rett fra pannen, eller den kan legges oppå sausen i et fat.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter