Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ¼ dl olivenolje
1 finhakket løk
2 hvitløkfedd, finhakket
125 g hvetemel
1 tørket chili, bløtlagt i lunkent vann i 30 min, avrent, uten stilk
2 tomater, uten skinn og frø, hakket
2 små epler, uten skall og frø, hakket
2 ½ dl alkoholholdig sider
2 store poteter, skrelt og skåret i skiver på 1 cm
750 g filet av lysing eller annen hvit fisk, skåret i fire like biter
salt
nymalt pepper
16 sandskjell eller hjerteskjell, godt skrubbet
3 ss bladpersille, hakket
Varm 2 ss av olivenoljen i en stekepanne på middels varme. Ha i løk og hvitløk og fres i ca 8 minutter, til løken er myk. Tilsett 1 ss hvetemel, den bløtlagte chilien, tomatene og eplene. Rør godt og hell i sideren. Kok opp på middels varme, skru ned slik at det så vidt småkoker, og kok 8-10 minutter, til eplene er møre. Ta pannen av platen og passer blandingen gjennom en matmølle, eller mos den i en hurtigmikser eller food processor. Sett sausen til side.
Kok opp en kjele med vann på sterk varme. Ha i potetskivene og kok i ca 5 minutter, til de er halvferdige. La dem renne av og sett til side.
Ha resten av hvetemelet på en tallerken. Dryss salt og pepper på fiskestykkene og vend dem deretter i hvetemel rist av det overflødige. Varm resten av olivenoljen i en stor stekepanne på sterk varme. Ha fiskestykkene i og stek dem pent lysebrune på begge sider. Vend dem bare en gang under stekingen. Legg fiskestykkene i en ildfast form og sett til side.
Ha potetskivene i oljen som er igjen i pannen og stek dem på sterk varme, til de er gyllenbrune på begge sider. Vend dem bare en gang under stekingen. Legg potetskivene opp i den ildfaste formen og ha skjellene oppå. Kast skjell som er åpne. Øs sidersausen over.
Sett formen i stekeovnen og stek ved 230 C i ca 15 minutter, til skjellene hatr åpnet seg og fisken er gjennomvarm.
Ta formen ut av ovnen og kast skjell som ikke har åpnet seg. Dryss persille over og server rett fra formen.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter