Flere resulteter finnes under oppskriften
8 akkar, helst med tentakler
3 store løk
100 g revet daggammelt brød
2 store tomater
4 hvitløksfedder
1 bunt persille
4 ss olivenolje
1 ss pinjekjerner
2 eggeplommer
1 glass tørr hvitvin
3 ss griljernmel
melk
salt
pepper
Får du med tentaklene til akkaren, skal disse brukes i fyllet. De hakkes sammen med 2 løk. La brødraspet trekke i litt melk før det tilsettes løken. Flå og hakk tomatene. Hakk 3 av hvitløksfeddene og halvparten av persillen. La løk- og brødblandingen surre i 2 ss olivenolje noen minutter. Tilsett hvitløk, persille og tomathakket, og la det surre i ytterligere noen minutter. Ta kjelen av platen og rør inn eggeplommene. Fyll farsen i akkaren og bind eller sy sammen med ubleket bomullstråd.
Legg de fylte akkarene i et smurt ildfast fat, og strø over resten av løken, hvitløken og persillen som må være finhakket. Hell over hvitvinen, ca 1,5 dl. Dekk fatet med oljet aluminiumsfolie, sett det midt i stekeovnen og stek ved 180 C i 30 minutter. Fjern aluminiumsfolien, og øk temperaturen til 225 C. Stek i 5-10 minutter til kraften er kokt noe inn. Pensle akkarene med olivenolje og strø over griljermel. Gratiner noen minutter, gjerne under grill, til retten får en fin, gyllen farge. Server med brød og grønn salat.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter