Flere resulteter finnes under oppskriften
12 middels store eller 16 små akkar, renset
½ dl olivenolje, pluss olje til å pensle med
225 g hakket løk
4 hvitløkfedd, finhakket
100 g hakket presunto eller prosciutto
100 g ferskt brødrasp
½ dl nypresset sitronsaft
6 ss bladpersille, hakket
salt
nymalt pepper
1 egg, lett vispet
-
¾ dl olivenolje
3-4 ss nypresset sitronsaft
2 ss tørket oregano
La kroppen på akkarene være hele og hakk opp armene. Sett til side. Varm ca ½ dl olivenolje i en stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres den i 8-10 minutter, til den er myk. Ha i hvitløk, skinke, akkararmer og brødrasp og stek i ca 2 minutter under stadig omrøring, til alt er blandet. Ha i sitronsaft, persille, salt og pepper. Bland i egget, ta av varmen og la blandingen bli kald.
Tenn opp i grillen. Fyll akkarene med den avkjølte blandingen og lukk åpningen med tannpirkere. Sett akkarene på metallspidd tre akkarer på hvert spidd. Pensle med olivenolje og dryss på salt og pepper. Grill akkarene i ca 3 minutter på hver side, til de får tydelige, lysebrune merker etter grillingen. Snu dem bare en gang.
Rør sammen olivenolje, sitronsaft og oregano i en bolle. Når akkarene er ferdig, legger du dem på et varmt fat og øser olivenoljeblandingen over. Server med en gang.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter