Flere resulteter finnes under oppskriften
4 små hvittingfileter
saften av 1 sitron
1 ss hakket persille
½ liter olje
3 ss hvetemel
Frityrrøre:
2 dl hvetemel
½ ts salt
1 egg
2 dl lettøl
2 ss olje
Kryddersmør:
200 g romtemperert meierismør
3 ss hakket persille
saft av ½ sitron
1 ts hakket syltet estragon
Flå hvittingfiletene og tørk dem godt. Legg dem på en tallerken og press sitronsaft. Dryss over persillen. Snu dem et par ganger, og la dem ligge og trekke i sitronsaft og persille mens du lager frityrrøren og kryddersmør.
Frityrrøre lages enkelt ved å vispe sammen hvetemel, salt, egg og øl. La den svelle i ca 30 minutter.
Bland alle ingrediensene godt. Fukt et stykke matpapir og rull smøret inn som en pølse. Legg smøret i kjøleskap så det blir kaldt.
Tilbered fisken. Varm olje i en jerngryte. Ta filetene ut av sitronmarinaden og tørk dem. Vend dem så i hvetemel før de dyppes i frityrrøren.
Stek dem sprø og lysebrun i varm olje. Snu dem med en tresleiv. Når de er ferdig legges de på papir for å trekke ut oljen. Salt dem.
Anrett de friterte filetene på fat. Skjær kryddersmøret i skiver, ca 2 cm tykke. Legg smørskivene på en sitronskive, og plasser et stykke på hver filet. Sitronen hindrer smøret i å smelte utover fisken. Server med salat og kokte smørstekte poteter.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter