Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg fisk (flyndre, torsk eller kveite)
1 l vann eller fiskekraft
1/2 dl olivenolje
1 fedd hvitløk
2 kopper ris
1 lite glass hvitvin
1/2 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 grønn paprika
100 g friske sjampinjonger
Rens fisken. Kok kraft på hoder, skinn og ben.
Kok fisken forsiktig i kraften, eller i saltet vann hvis det brukes fiskefilet.
Ta fisken opp av kokelaken.
Damp finhakket hvitløk i olje. Bruk ikke for sterk varme. Blir hvitløken for brun, blir den bitter. Tilsett risen og la den bli blank, men ikke brun.
Hell 1 l fiskekraft over risen og kok den ved sterk varme ca 10 minutter. Demp varmen, hell hvitvin i gryten og tilsett paprikapulver og gurkemeie. Kok risen videre ved svak varme til den er mør. Kok den til slutt ved sterk varme uten lokk, slik at resten av væsken fordamper og risen blir tørr.
Bland forsiktig fisken i og la den bli varm.
Legg ristet sopp og paprikastrimler i gryten like før servering. Serveres rykende varm, gjerne med tomatsaus til.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter