Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g fersk fiskefilet (f.eks. laks, tunfisk eller breiflabb)
kokt sushiris
serveres med:
soya-saus
wasabi (pepperrot)
syltet ingefær
Skjær vekk alle stygge deler av fisken. Alt fett og alle skinnbiter må vekk. Plukk ut bein fra fileten. Legg fileten på en fjøl. Skjær fisken ved å føre kniven rett nedover for så å trekke den tilbake. Ikke bruk den vanlige sagbevegelsen, da det er lett for å ødelegge strukturen i fisken. Hvert fiskestykke skal være mellom en halv og én centimeter tykt. Begynn å skjære på den tykkeste siden av fileten.
Form en drøy spiseskje ris til en fingerform med hendene. Smør hendene inn med en blanding av riseddik og vann, da blir det ikke så klissete. Legg et stykke fisk oppå.
Hell soyasaus i en liten bolle. Ha i litt wasabi som du rører inn med pinnene eller en teskje. Løft sushien med pinnene eller hendene. Dypp fiskesiden i soyablandingen og spis. Noen dypper rissiden i soya. Det er vanlig å spise en skive syltet ingefær mellom hver bit sushi for å rense smaksløkene.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter