Flere resulteter finnes under oppskriften
1 fisk ca 1 ½ kg, sløyet og renset
½ ts salt
2 ss sitronsaft
2 løk, skåret i 1 cm tykke skiver fra topp til bunn
3 hvitløkfedd, pressede
2 ss olivenolje
1 grønn paprika, utkjernet og skåret i 4 x 1 cm strimler
1 rød paprika, utkjernet og skåret i 4 x 1 cm strimler
1-2 røde chilier, utkjernet
½ ts gurkemeie
½ ts karripulver
5-6 små tomater, hakkede
2 ss tomatpuré
2 ss frisk koriander eller persille, hakket
80 g skåldede mandler, lett ristet
1 sitron, skåret i båter
Forvarm ovnen til 180 C. Gni fisken med salt, prikk skinnet mange steder på begge sider, legg den i en ildfast form og press sitronsaft over. La den stå i 2 timer.
Fres løk og hvitløk gylne i olivenolje, til de er myke. Tilsett paprika, chili, gurkemeie og karripulver og fres dette i flere minutter. Rør inn tomater, tomatpuré og hakket koriander eller persille.
Dryss halvparten av mandlene i bunnen av en ildfast form. Ha i halvparten av sausen, fisken og marinaden. Hell resten av sausen over fisken og dryss på resten av mandlene. Dekk fatet tett med aluminiumsfolie.
Stekes i ovnen i 30 minutter.
Fjern aluminiumsfolien og stek den i ytterligere 10-20 minutter.
Fisken skal kjennes fast ut når den er ferdig. Serveres straks, garnert med sitronbåter.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter