Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g fersk ål
1 liter vann
2 ss salt
presset saft av 1 sitron
pepper
malt paprika
200 g sjampinjong
2 løk
3 tomater
1 grønn paprika
2 ss olje
1 ss tomatpuré
2 dl tørr hvitvin
merian, knust
1 fedd hvitløk, knust
1/2 krm karve
salt om ønskelig
1 1/2 ts arrowroot
2 ss vann
Flå skinnet av ålen, rens og skyll den. Skjær den i ca 2 cm brede stykker. Legg disse i kaldt, saltet vann ca 10 minutter. Ta opp og tørk dem godt i husholdningspapir. Drypp ålstykkene med sitronsaft og rull dem i pepper og malt paprika.
Sil sjampinjongen, ta vare på kraften. Rens og finhakk løk. Skåld og flå tomatene, skjær dem smått opp. Rens paprikaen og skjær den i tynne skiver.
Kok opp olje i en tykkbunnet kjele, legg i løken og la den bli lys gyllen. Tilsett sjampinjongen og la den steke med i noen minutter, legg i tomater og paprikaringer til slutt.
Tilsett tomatpuré utrørt i sjampinjongkraft, hvitvin, malt paprika, merian, hvitløk samt eventuelt karve og salt.
Legg i ålstykkene og la dem trekke ca 10 minutter til de er gjennomkokte.
Rør arrowroot ut i vann og jevn kraften, kok stuingen et par minutter. Server retten fra kjelen.
Server med ris eller ferske dillpoteter.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter