Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g fiskefilet av torsk, steinbit eller annen fisk
2 ts salt
1/2 ts hvit pepper
saft av 1/2 sitron
5 ss hakket kruspersille
2 ss olje
50 g smør
2 purrer i skiver
2 løk i terninger
2 ss hvetemel
2 1/2 dl melk
2 dl sjampinjong i skiver
1 dl finhakket rød paprika
2 eggeplommer
1/2 dl fløte
Skyll filetene, og skjær dem i ca 4 cm store terninger. Legg disse i en marinade av ingrediensene, fra og med salt til og med olje.
Vend fiskemarinaden og la den trekke et par timer.
Smelt smøret i en stor gryte, legg i purre og løk, fres det i 2 minutter. Dryss på mel og rør om, men det må ikke bli brunt. Spe med 2 1/2 dl kokende vann, samt melken. Legg i sjampinjongene, paprikaen og den marinerte fisken. La raguen trekke under lokk over svak varme, ca 7 minutter. Pass på at den ikke legger seg ved. Slå av varmen.
Pisk egg og fløte, og tilsett en stor skje av ragusausen og hell dette tilbake i den varme raguen. Snak til. Server med kokte poteter eller brød.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter