Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg koteletter av håbrann
2 løk
2 hvitløkfedd
2 poteter
2 gulrøtter
2 stilker selleri
2 store tomater
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
5 ss olivenolje
2 ½ dl tørr hvitvin
salt
nykvernet svart pepper
saft av ½ sitron
1 sitron
Skyll fisken raskt under rennende kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir. Skrell løken i skiver og hvitløken i løvtynne skiver. Skrell poteter og gulrøtter og skjær dem i terninger. Skjær selleristilkene i skiver. Skyll persillen og finhakk bladene. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger.
Varm olivenoljen på middels varme i en vid, tykkbunnet kasserolle eller sauteringspanne. Stek løken og hvitløken til den er blank og myk. Tilsett poteter, gulrøtter, selleri og tomater og la det frese i 10 minutter. Rist på kasserollen av og til. Tilsett vinen. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Legg fiskestykkene oppå grønnsakene, dryss på persille og drypp på sitronsaft. Legg på lokk og la det trekke på svak varme i ca 20 minutter eller til fisken er gjennomkokt. Skjær sitronen i båter. Server fisken fra kasserollen med sitronbåtene og brød til.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter