Flere resulteter finnes under oppskriften
Kraft:
3 kg småabbor og bein
4 l vann
1 løk
2 gulrøtter
50 g persille- eller sellerirot
1/2 purre
2 laurbærblad
10 pepperkorn
1 ss salt
saft av 1 sitron
Jevning:
120 g margarin
160 g hvetemel
Garnityr:
1/2 kg renskåret abborfilet
400 g gulrøtter
400 g persille- eller sellerirot
400 g purre
3 dl fløte
1 dl kraft fra sylteagurk
rømme
Vask fisk og bein. Ha disse i en stor kjele og hell over kaldt vann til alt er godt dekket.
Vask og rens grønnsakene. Kutt disse i terninger på 2-3 cm.
Kok opp fisk og bein. Skum av. Tilsett grønnsaker og krydder. La alt koke forsiktig i 30 minutter. Sil av og sett kraften til side mens du forbereder resten.
Lag jevning av smør og mel. Spe med varm fiskekraft og la suppen koke i minst 15 minutter.
Kutt grønnsakene i passende terninger og kok dem møre i lettsaltet vann.
Kok deretter fiskefiletene i grønnsakvannet.
Tilsett kraft fra sylteagurken til suppen samt fløte. Ha i grønnsakene og smak til med salt
Rømmen og de kokte fiskefiletene har du direkte i tallerkenen ved servering.
Om du har gressløk for hånden, så strø denne finhakket over hver tallerken til slutt.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter