Flere resulteter finnes under oppskriften
2 sjøtunger
2 ss salt
1 liten gulrot
1 liten løk
1 dl hvitvin
vann
Saus:
100 g sjampinjonger
2 ss smør
2 ss hvetemel
fiskekraft og blåskjellkraft
3/4 dl fløte
1 eggeplomme
1 liten boks blåskjell
garner med grønt
kokt ris, erter og gulrøtter til servering
Rens og fileter sjøtungene. Dryss filetene med halvparten av saltet.
Kok kraft på skinn og ben med så mye vann at det så vidt dekker, gulrot i skiver, grovhakket løk, resten av saltet og hvitvin. Kraften bør ikke koke mer enn 20 minutter, da den ellers lett vil få limsmak. Sil kraften.
Damp sjøtungefiletene forsiktig i fiskekraften.
Saus: Fres sjampinjonger i smør uten at de blir for brune.
Dryss med hvetemel og spe med kraft fra blåskjell og fiskekraft til en passe tykk saus.
Visp eggeplommene og fløte sammen og spe det i sausen. Tilsett blåskjell og la dem bli varme. Sausen må ikke koke.
Anrett sjøtungefiletene på varmt fat. Hell sausen over og pynt med grønt.
Server sjøtungene med kokt ris, erter og gulrøtter eller andre grønnsaker.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter