Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g langkornet ris
2 ts salt pr. l vann
2 ss smør eller margarin
100 g reven ost
500 g fiskefilet
1 finhakket løk
2 ss olje
4 tomater
100 g sjampinjonger
1 1/2 dl hvitvin
skall av 1/2 sitron
salt
pepper
halve sitronskiver og persille til garnering
Kok risen 12-15 minutter i lettsaltet vann. Hell kokevannet av og spyl risen med kaldt vann. Smelt smøret og damp risen i det. Rør inn reven ost.
Fyll risen i godt smurt randform. Hold den varm.
Vask fiskefileten og skjær den i porsjonsstykker. Fres løk i olje. Flå tomatene og del dem i fire. Legg dem i gryten til løken sammen med sjampinjonger i skiver.
Spe med hvitvin og la grønnsakene dampe til tomatene begynner å falle sammen.
Legg fiskeskivene i gryten. Dryss på salt og pepper og revet sitronskall. La det hele surre til fisken er ferdig.
Server risranden hvelvet på fat med fiskestuingen i midten. Dryss persille over fisken og legg halve sitronskiver rundt risranden,
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter