Bruksanvisning
Åpne østersene. Ta ut skjellmaten, grovhakk den og ha alt i en liten bolle. Press saften av limen over. Slå over oljen. Kvern rikelig med pepper på. Rør lett sammen og sett i kjøleskapet.
Bruk et kjøkkenhåndkle til å holde snapperen med et fast grep i halen, og skrap skjellene rundt hele fisken nøye av med baksiden av en kniv. Skjær tre snitt i hver side av fiskene. Del limen i to og skjær tynne skiver av halvdelene. Stikk en limeskive godt ned i hvert av snittene. Dytt litt aluminiumsfolie i magen på snapperne og plasser dem stående med buken ned på en langpanne. Pensle dem med olje og dryss på litt kajennepepper. Stek dem i ovn på 250 C i 10 minutter.
Ta ut langpannen. Pensle snapperne med østerssaus på begge sider. Stek dem videre i 10 minutter ved noe svakere varme, til noe av saften i fiskene kommer til syne og de virker sprø utenpå. Men følg med slik at det ikke svir seg.
Bruk en skje og en gaffel til å løsne filetene forsiktig fra benet på fiskene. Legg dem på tallerkener med skinnsiden opp. Fordel vinaigretten rundt fiskestykkene.
Server med en grønn salat eller kokte grønnsaker. Legg på en klatt Tapenade. Se egen oppskrift.