Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg sik, helst én stor fisk
150 g grovt salt
300 g gulrøtter
30 g smør
40 g hvetemel
4 dl melk
1 dl fløte
salt
hvit pepper
muskat
200 g lettsaltet flesk
Legg siken på et passende fat, helst et glass- eller steintøyfat med kant, slik at laken som dannes ikke renner ut. Legg salt i bunnen av fatet, og strø resten over fisken. Dekk med plast og la den ligge i minst tre dager.
Legg den salte siken i vann 3-4 timer. Skift om nødvendig vannet. Del fisken i 4-5 cm stykker. Kok opp vann, og la fisken trekke i 15 minutter. Saltet fisk har mindre vanninnhold enn fersk, derfor blir tilberedningstiden lenger.
Skrell gulrøttene, og del dem i skiver eller terninger. Kok dem så vidt møre. Lag jevning av smør og mel. Spe med varm melk. Kok sausen et øyeblikk. Ha så i gulrøttene og fløten. Smak til med salt, pepper og muskat.
Skjær lettsaltet flesk i terninger. Stek det sprøtt, og dander over stuingen. Server med kokte poteter.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter