Flere resulteter finnes under oppskriften
4 rå haibiffer eller håbrann, ca 200 g
4 ss hvite sesamfrø
4 ss soyaolje
Asiagrønnsaker:
1 gulrot
1 løk
1 stor nepe
1 fennikel
4 ss soyaolje
1 stilk sitrongress
1 fedd hvitløk
1 tommelfingerleddstykke fersk ingefær
1 liten rød chili
1 dl søt chilisaus fra flaske
2 ss sesamolje
2 ss hakket koriander
1 ss svarte sesamfrø
1 lime
Tørk godt av haifinnene. Ha sesamfrøene på en tallerken og press den ene siden av haistykkene ned i frøene. Blir det knapt med frø må det etterfylles, slik at alle biffene får godt med frø på seg.
Stek haibiffene i panne på sterk varme i 2 minutter på hver side, akkurat som oksebiffer. De må absolutt ikke gjennomstekes, da blir de tørre.
Skrell gulroten, løken og nepen. Skjær vekk bunnen og de grove stilkene på fennikelen, skjær også bort eventuelle flekker og vask den. Skjær gulroten og nepen i skiver. Skjær fennikelen og løken i båter.
Sett en teflonpanne på middels varme, ha i grønnsakene og stek dem i ca 5 minutter, til de begynner å bli myke. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Finhakk chili. Ta vekk det ytterste på sitrongresstilken og finhakk den. Ha alt dette i pannen sammen med limesaft og alle de andre ingrediensene. La alt bli gjennomvarmt mens du vender forsiktig på grønnsakene.
Fordel grønnsakene på varme tallerkener og legg haibiff på toppen.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter