Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store aluminiumsfolie
750 g steinbitfeilet
2 ss smør
4 ss seterrømme
4 ss hakket gressløk eller grønt fra purre
nykvernet pepper
12 reker med skall
16 ferske blåskjell eller hermetiske
TANGSALAT:
300 g fersk tang, ung blæretang
½ rød løk
1 dl god eddik
2 dl olivenolje
litt salt
nykvernet pepper
Riv av fire store ark aluminiumsfolie. Legg først en smørklatt midt på hvert ark. Kutt steinbitfiletene i åtte like stykker og legg disse oppå smøret. Ha på seterrømme og hakket gressløk. Kvern over litt pepper. På toppen fordeles blåskjell og reker. Saltet fra reker og blåskjell burde være nok, slik at ytterligere salt er unødvendig. Pakk folien godt over så hver pakke blir tett.
Legg pakkene på varm grill, helst av typen med lokk. La dem ligge i 25-30 minutter. Bruker du stekeovn forvarmes den til 200 C. Pakkene ligger i ca 20 minutter.
La hver gjest få sin utpakning. Rømme, smør og kraft fra fisk og blåskjell gir en herlig duft, samtidig som alle får passe mengde med god saus. Server med kokte poteter og gjerne tangsalat, som du tilbereder slik:
Skyll tangen godt i friskt vann. Kutt den i 5 cm lange strimler. Kok tangen i lettsaltet vann i 5 minutter. Finhakk rødløken, og lag en dressing av denne pluss eddik og olje.
Ha i kokt tang, gjerne før den er helt kald. La den trekke i dressingen i minst 3 timer.
La gjerne gjestene få en liten skål salat hver, slik at dressingen ikke får blandet seg med resten av fiskeretten.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter