Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g skinn- og beinfri fisk med fast kjøtt
4 ss olivenolje
saft av ½ sitron
2 stilker frisk timian eller 1 ts tørket
1 liten kvist rosmarin eller ¼ ts tørket
100 g sjalottløk
200 g tynn squash
2 faste tomater
1-2 smale lysegrønne paprika
salt
nykvernet pepper
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
Skjær fiskefileten (du kan for eksempel bruke uer, steinbit eller breiflabb) i 3 cm store terninger. Bland olivenolje og sitronsaft i en bolle. Skyll timian- og rosmarinkvistene og hakk bladene. Ha dem i marinaden. Legg i fisken, vend den i marinaden og la den stå og trekke i 30 minutter.
Skrell i mellomtiden sjalottløkene og del dem i fedd. Del store fedd i to. Skyll tomatene og del dem i båter. Skyll squashen og skjær den i 2 cm tykke skiver. Skyll paprikaene og del dem i to på langs. Fjern stilk, frø og hvite ribber. Skjær paprikaene i 2 cm brede strimler.
Tenn eller forvarm grillen. Ta fisken opp av marinaden og la den renne av litt. Træ fiskestykker og grønnsaker vekselvis på trespyd. Grill dem over trekullsgrill eller under ovnsgrill i 2-3 minutter på hver side, eller til de har fått farge og fisken er gjennomstekt. Dryss på salt og pepper.
Skyll persillen og legg bladene på serveringsfatet. Legg på fiskespydene og server straks.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter