Flere resulteter finnes under oppskriften
900 g klippfisk
6 tørkede oncho-chili
1 haket løk
½ ts tørket oregano
½ ts malt koriander
1 serrano-chili uten frø, hakket
3 ss maisolje
7,5 dl fiske- eller hønsebuljong
1 frisk grønn chili i skiver, til pynt
Legg klippfisken i bløt i flere timer, kanskje over natten, avhengig av hvor hard og salt den er. Skift vann et par ganger så den ikke blir så salt.
Hell vannet av fisken og legg den i en kjele. Ha i vann så det dekker fisken. Kok opp og la småkoke i 15 minutter til den er mør. Hell av og ta vare på kraften. Fjern alt skinn og ben fra fisken og skjær den i 4 x 4 cm store biter.
Fjern stilkene og frøene fra ancho-chiliene. Riv belgene i biter, ha dem i en bolle med varmt vann og la dem ligge i bløt til de er myke.
Hell vannet av chiliene og ha de i en hurtigmikser sammen med løk, oregano, koriander og serrano-chili. Kjør til mos.
Varm olje i en stekepanne og kok mosen under omrøring i ca 5 minutter. Rør inn fiske- eller hønsebuljongen og la det småkoke i 3-4 minutter.
Ha i fisken og la det småkoke noen minutter til, så fisken blir varm og smaken blander seg med sausen. Server pyntet med grønn chili i skiver.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter