Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg klippfisk
2 store løk (ca. 300 g)
500 g modne tomater
1 ss tomatpuré
5 ss olivenolje
2 1/2 dl tørr hvitvin
2 ss korinter
2 ss pinjekjerner (evt. grovhakkede, skåldede mandler)
3 stilker frisk mynte
nykvernet svart pepper
salt
Del klippfisken i store biter. Legg dem i en stor bolle og hell på rikelig med kaldt vann. Bløtlegg fisken i 24 timer, skift vann et par ganger.
Sil bløtevannet av fisken. Løsne skinnet med en skarp kniv og dra det av. Fjern alle ben, bruk en liten, spiss flattang. Del fisken i store terninger.
Skrell og hakk løken og hvitløken. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger. Rør ut tomatpureen i 1 1/2 dl vann.
Varm olivenoljen i en stor tykkbunnet kasserolle på middels varme og fres løken til den er blank og myk. Tilsett tomatene og la dem frese med i ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuré og vann, vin, korinter, hvitløk og pinjekjerner og la det hele koke opp.
Ha fisken i kasserollen og rør om. Demp varmen og kok det hele på svak varme i ca 45 minutter, eller til sausen er tykk. Skulle sausen bli for tykk, tilsett litt vann.
Skyll i mellomtiden mynten og grovhakk bladene. Smak til gryten med pepper og litt salt om nødvendig. Dryss på mynten og server klippfiskgryten rykende varm med kokte poteter, ris eller brød til.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter