Flere resulteter finnes under oppskriften
1 - 1 1/4 kg harr
vann
1 dl eddik pr. liter vann
1 ss salt
5 allehåndekorn
1 laurbærblad
1 liten løk
1 stykke gulrot
Fisken kan kokes hel, i stykker eller i skiver. Skivene holder formen bedre hvis fisken rundrenses. Koker du fisken hel kan du la skjellene være og fjerne skinnet etter koking.
Bland ingrediensene til kokelaken og la den koke 10-15 minutter. Beregn så mye vann at den såvidt dekker fisken. La den avkjøles hvis fisken er stor. Legg fisken på rist ned i laken og la den koke opp. Skum godt og la fisken trekke under lokk i 12-15 minutter. Er fisken i stykker eller skiver holder det med 8-10 minutter.
Fisken kan serveres både varm og kald.
Hvis fisken skal serveres kald avkjøles den i kraften. Skinnet trekkes eventuelt av og fisken pyntes med salatblad, dill og sitronbåter, agurk eller tomater. Serveres med kokte poteter, remulade, tartarsaus eller skarp saus.
Varm fisk serveres med kokte poteter, salat og en saus som passer til fisk.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter