Flere resulteter finnes under oppskriften
6 hysefileter, midtstykke med skinnet på
1 ts salt
1 ss olivenolje
skallet av 1 lime
skallet av ½ sitron
saften av 1 lime
1 ts hel rosa pepper
Balsamicosabayonne:
3 eggeplommer
1 dl fiskekraft
3 ss mørk rødvinsbalsamico
½ ts salt
¼ ts nykvernet hvit pepper
1 ts finhakket timian
Grønnsaksragu:
3 tomater, skåldet og renset for steiner, kuttet i terninger
1 rød paprika, skrelt og kuttet i terninger
1 gul paprika, skrelt og kuttet i terninger
3 store friske basilikumblad kuttet i tynne strimler
1 ss finhakket frisk estragon
2 ansjosfileter, finhakket
1 ss kapers
12 kapers med stilk til pynt
6 ss olivenolje eller basilikumolje
1 ts salt
½ ts nykvernet hvit pepper
3 skiver parmaskinke eller vanlig skinke kuttet i små terninger
12 stk kapers med stilk
Filetene snittes med en skarp kniv på skinnsiden. Bland olivenolje med limesaft, sitron, limeskall, salt og rosa pepper. Legg i filetene. Sett kaldt i 2 timer.
Balsamicosabayonne: Ha eggeplommene, fiskekraft, balsamico, salt, pepper og timian i en stålbolle. Sett den i en kjele med vann på kokeplaten ( ikke varmere enn 60 C). Pisk til massen blir skummende og lett. Hold varm.
Akke ingrediensene til Grønnsaksragu blandes og varmes veldig forsiktig i en kjele. Varmes godt, men må ikke koke.
Varm en panne. Ha i 2 ss usaltet smør og stek fisken raskt på skinnsiden til den får en mørk brun farge. Ta filetene ut av pannen. Ha i marinaden og reduser.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter