Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g klippfisk
500 g melne poteter
salt
4 ss smør
2 eggeplommer
1 ts tørrsennep
worcestershiresaus
nykvernet hvit pepper
evt 1-2 ss strøkavring
1 liter olje til fritering
Legg fisken i en stor bolle eller ren plastbøtte og hell på rikelig med kaldt vann. Bløtlegg fisken i minst 12 timer, gjerne litt lenger. Skift bløtevann 3-4 ganger.
Skyll den bløtlagte fisken under rennende kaldt vann og legg den i en kasserolle. Hell på kaldt vann til det står 1-2 cm over fisken. Kok opp og la fisken trekke på svak varme med lokket halvt på i 20 minutter. Sil kokevannet av fisken og la den avkjøles litt.
Skrell i mellomtiden potetene og del dem i store biter. Kok potetene i lettsaltet vann i 20-30 minutter.
Rens i mellomtiden fisken grundig for skinn og alle bein, pass på at du fjerner finnebeina og beina midt på fileten. Del fisken i småbiter med gaffel.
Sil kokevannet av potetene og mos dem fint mens de er varme. Ha potetmosen i en stor bolle.
Rør sammen de moste potetene, smør og tørrsennep. Tilsett renset fisk og eggeplommer og bland alt godt. Smak til med worcestershiresaus og pepper. Er mosen veldig løs, kan du røre inn 1-2 ss strøkavring eller hvetemel.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Oljen er varm nok når det stiger opp bobler rundt skaftet på en tresleiv som stikkes nedi. Bruker du elektrisk frityrkoker varmer du oljen til 180 C.
Stek klippfiskbollene i små porsjoner. Slipp skjeer av deigen rett ned i den varme oljen. Stek bollene i ca 4 minutter til de er gylne.
Ta opp klippfiskbollene med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter