Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g klippfisk, helst i ett eller to stykke, bløtlagt
1 stor rød paprika
4 tørkede lange røde chilier
2 ½ dl olivenolje
4 løk, hakket
4 hvitløkfedd, finhakket
½ dl frisk bladpersille, hakket
1 ss paprikapulver
½ ts kajenne
salt
nymalt pepper
125 g brødrasp
2 hardkokte eggeplommer
4 ss smult, smeltet
La klippfisken renne av, og ta vare på litt av bløtleggingsvannet. Ha klippfisken i en kjele med friskt vann som dekker. Kok opp og la trekke i 10-15 minutter på middels varme, til fisken er mør. Del fiskestykket i fire like store deler, og fjern alt av skinn og bein.
Kok opp en kjele trekvart full med vann. Ha i paprikaen og la den koke i 3-4 minutter. Ta den opp og la den renne av. Når den er avkjølt nok til at du kan ta i den, flår du skinnet av den. Fjern stilk og frø og finhakk paprikaen sett til side.
Legg chilien i en liten kjele, ha på nok vann til at det dekker og kok opp. Ta dem opp med en gang og legg dem i nytt vann som du gir et oppkok. Ta chiliene opp igjen og legg dem enda en gang i nytt vann som du koker opp. Ta chiliene opp, la dem renne av, del dem i to og fjern frøene. Skrap kjøttet ut av skallet og ta vare på det. Du må ha drøyt ½ dl chilikjøtt.
Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løk, hvitløk og persille og fres i ca 10 minutter, til løken er mør. Rør inn paprikapulveret og kajenne, og det frese med i 1-2 minutter. Ha i paprika- og chilikjøttet og fres i ca 15 minutter, til alt er mørt. Ta stekepannen av varmen.
Støt brødsmulene i en morter sammen med litt av bløtevannet til fisken. Ha i de hardkokte eggeplommene og bland godt. Ha denne blandingen i en food processor sammen med løkblandingen og kjør til jevn mos. Passer mosen gjennom en sikt, slik at alle klumper blir borte. Smak til med salt og pepper. Ha 2 ss smeltet smult i en ildfast form der fisken kan ligge i ett lag. Hell på formen slik at alle sidene dekkes med smult. Ha noen øser saus i formen. Legg fisken oppi, og øs resten av sausen over. Drypp resten av smultet over.
Stek klippfisken i ovn ved 200 C til den er gjennomvarm, ca 15 minutter. Server retten varm, direkte fra formen.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter