Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ - 2 kg hel fisk
Her kan du bruke for eksempel laks, ørret, røye, rødspette, piggvar, slettvar eller gjedde.
Det er lettvint å koke fisk i stekeovn, og det egner seg både for stor og små fisk. Fordi fisken inneholder mye vann, er det ikke nødvendig med ekstra kokevann.
Fisken kan dampe i ca 1 time i stekeovn ved 150 C. Da tørker skinnet og beskytter fiskekjøttet, som bevarer all sin smak og saftighet i den lave varmen. Det tørre skinnet er lett å løfte av før servering.
Start med å rense og skylle fisken. Den behøver ikke skrapes. Legg fisken ukrydret i en langpanne eller ildfast fat, alt etter størrelsen. Sett den på nederste ribbe i ovnen.
Mindre fisk på 500-750 g blir ferdig etter ca 50 minutter, større fisk på 60-70 minutter. Fiken er ferdig når fiskekjøttet er hvitt og ugjennomskinnelig, prøv ved ryggbenet med en gaffel
Dekkes fisken med aluminiumsfolie, kan varmen økes til 200 C, og fisken blir ferdig på kortere tid. Den kan også fylles med forskjellige smakstilsetninger, og man får en smaksrik sjy, samtidig som fisken blir saftig.
Start også her med å rense og skylle fisken. Fisk med skjell må skrapes først.
Riv av et stykke aluminiumsfolie som er passe stort til å lage en tett fiskepakke av. Smør folien. Gni inn fisken med 2 ts salt både inn- og utvendig. Legg den midt på foliearket. Krydre med 1-2 krm grovstøtt pepper. Legg kryddergrønt i form av dill eller persille og ½ løk eller purreskiver inni eller ved siden av fisken. Brett folien sammen til en tett pakke.
Legg pakken eller pakkene i en langpanne eller ildfast fat. Eller legg fisken på et stykke folie i langpannen. Hell litt vann i pannen og dekk den med folie. Sett den på nederste ribbe i ovnen.
Kok mindre fisker, 3-4 cm tykke i ca 30 minutter, større fisker 35-40 minutter og stort laksestykke ca 50 minutter.
Flere mindre eller større fisker kan også legges på fat dekket med folie. Fyll i tilfelle med ovenstående ingredienser og legg fiskene på et smurt ildfast fat eller i langpanne som dekkes med aluminiumsfolie. Sett fisken på nederste ribbe i ovnen og kok den som ovenfor. Beregn 5-10 minutter lengre tid ved 200 C hvis det er mye fisk. Ta bort folien og prøv ved ryggbenet med en gaffel.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter