Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g gjeddefilet
1 ts salt
3 dl fløte
1 egg
revet muskat
grovmalt hvitpepper
finrevet skall av 1 sitron
500 g fersk spinat eller 250 g dypfryst
½-1 dl hvitvin
Ostesaus:
5 dl melk
40 g hvetemel
40 g smør
1-2 dl revet ost
Skjær gjedden i fingertykke skiver, og smaksett med salt, pepper og revet muskat. Bland alt i en kjøkkenmaskin til en jevn, glatt masse. Tilsett først eggeplommen og deretter eggehviten. Pass på at alt blir godt blandet. Hell forsiktig i den kalde fløten, gjerne litt om gangen, så deigen fortsatt er fast i konsistensen. Sett deigen kaldt et par timer.
Lag eggeformede boller av deigen ved hjelp av en skje, og legg bollene på et ildfast fat. Dynk hvitvinen over. Dekk med aluminiumsfolie og sett fatet i ovn ved 175 C i 15-20 minutter.
Skjær spinaten i fine strimler. Fres den i en kjele med smør og server sammen med gjeddekakene.
Lag ostesausen: Smelt smøret og tilsett melet. Hell forsiktig i varm melk og rør hele tiden. La det koke ca 10 minutter under stadig omrøring. Når sausen er tyktflytende og blank, smakes den til med salt, og den revne osten tilsettes. La den koke opp. Server sausen til gjeddekakene.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter