Flere resulteter finnes under oppskriften
MAISPUFFER:
1 løk
150 g fint maismel
2 ss fint sammalt hvetemel
1 ss maisenna
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 egg
1 ¼ dl lunken melk
olje til fritering
TIL FISKEN:
500 g skinn- og beinfri steinbitfilet
3 ss fint maismel
2 ss fint sammalt hvetemel
1 ts salt
¼ ts nykvernet hvit pepper
1 knivspiss kajennepepper
olje til steking
1 sitron
salatblader til pynt
chilisaus til servering
Skrell og hakk løken til maispuffene meget fint. Bland løk, maismel, hvetemel, bakepulver, salt, egg og melk til en ikke for fast deig.
Del fiskefiletbitene i biter. Bland maismel, hvetemel, salt, pepper og kajennepepper på en tallerken. Vend fisken i blandingen til den er dekket av et jevnt lag.
Varm oljen til maispuffstekingen i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Oljen er varm nok når det stiger opp bobler rund skaftet på en tresleiv som stikkes nedi. Bruker du elektrisk frityrkoker, varmer du oljen til 180 C.
Legg maispuffene i oljen med en spiseskje. Ta en skjefull deig og dypp hele skjeen ned i oljen. Stek noen få maispuffer om gangen i 2-3 minutter og vend dem så de blir jevnt stekt. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Hold dem varme.
Varm i mellomtiden oljen til fiskestekingen i en vid stekepanne. Legg i fiskestykkene og stek dem på middels varme i 3-4 minutter på hver side til de er gyllenbrune og gjennomstekte.
Skyll sitronen og salatbladene. Skjær sitronen i båter. Pynt tallerkenen med sitron og salat og server fisk og maispuffer varme med chilisaus til.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter