Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g klippfisk, oppdelt
6 ss olivenolje
8-10 poteter, i skiver
2 store løk, i skiver
2 fedd hvitløk, hakket
1 boks (400 g) tomater
1-2 chilipepper
1/2 ts nykvernet pepper
1-2 dl vann
1 grønn paprika, i strimler
Klippfisk er saltet og tørket. Før bruk må hel klippfisk skjæres i stykker og vannes ut i ett døgn. Klippfisk kan kokes i vann på samme måte som lettsaltet fisk. Men mange mener at klippfisk er best som bacalao.
Vann ut fisken. Tekk skinnet av fisken og plukk ut bein. Skjær fisken i små stykker. Ha olje i en kjele. Legg lagvis fisk, poteter, løk og hvitløk. Ha et lag løk nederst. Tilsett tomater. Skjær chilipepper i biter og tilsett. (Fjern de små frøene hvis du ikke ønsker ekstra sterk, brennende smak.) Dryss pepper over. Tilsett vann. Legg paprika øverst. La bacalaoen småkoke under lokk i 3/4 time til potetene er møre. Rist på kjelen av og til, men unngå å røre. Smak til. vanligvis er klippfisken så salt at det ikke er nødvendig å salte. Serveres med flatbrød eller brød.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter