Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/4 kg klippfisk
Kokelake:
2 l vann
2 løk
2 hele nelliker
1 suppekvast
4-6 hele pepperkorn
1 dl eddik
1 liten gulrot
1 stilk persille
Blandede grønnsaker:
3-4 gulrøtter
6 poteter
2 squash
2 fennikel eller stangselleri
1 pk. fypfryste bønner
1 blomkålhode
3 hardkokte egg
3 tomater
1 rødbete
Aïoli-saus:
4 fedd hvitløk
2-3 dl majones
pepper
Vann klippfisken ut ca 1 døgn. Bruk rikelig med vann og bytt vann ofte.
Del fisken i porsjonsstykker og kok dem møre ca 15 min, i en lake av vann, løk, nellik, suppekvast, pepperkorn, eddik, gulrot og persillestilk.
Fjern eventuelle ben og skinn fra fisken og anrett den på varmt fat.
Kok poteter, gulrøtter, blomkål, fennikel, bønner og squash møre i lettsaltet vann. La grønnsakene renne av og anrett dem på varmt fat.
Del tomatene og de hardkokte eggene i to. Skjær rødbeten i små terninger eller riv den grovt på råkostjern. Anrett rødbeten midt på et rundt fat, med egg og tomater rundt.
Aïoli-saus: Knus hvitløkfeddene. Bland hvitløken i majonesen litt etter litt og smak til. Smak til med pepper. Majonesen kan blandes med yoghurt for en lettere saus.
Server klippfisken med de varme og kalde grønnsakene, samt sausen.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter