Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg fersk skrei/torsk i skiver
300 g lever av skrei/torsk
500 g rogn av skrei/torsk
salt
eddik
hel svart pepper
Koking av lever:
Før leveren kokes må den renses for hinner. Hinnene kan lett dras av. Leveren kan kokes hel eller i biter.
Kok opp 2 dl vann tilsatt 2 ts salt, 1 ts eddik og 5-6 pepperkorn. La leveren ligge og trekke i 20 minutter. En del leverfett trekkes ut i kokevannet. Sammen med krydder og eddik gir dette et godt tilbehør til fisken.
Koking av rogn:
Vask rognen og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokingen. Kokeplast går også fint. Da kan du pakke rognen inn så den holder formen godt.
Legg rognen i 1/2 liter kokende vann tilsatt 1/2 ss salt. La den trekke i 20-40 minutter til rognen er ferdig kokt.
En liten bunt frisk dill i kokevannet er ikke dumt. Dersom du skal bruke rognen stekt senere, så bør den avkjøles i kokevannet.
Koking av skrei:
Kok opp 1 l vann tilsatt salt, 1/2 dl pr. liter vann. Trekk kjelen av platen og legg i fiskeskivene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke i ca 4 minutter til fisken er kokt.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter